Grécke karbonátky v citrónovej polievke

Mediteránske, alebo tiež stredomorské stravovanie sa spája s mnohými priaznivými účinkami na zdravie. Pomáha predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam, rakovine, metabolickému syndrómu či neurodegeneratívnym ochoreniam. Skúste svoj jedálniček spestriť touto chutnou jednoduchou polievkou.

Prísady

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • ¼ šálky dlhozrnnej ryže
  • 2 citróny
  • 3 vajcia
  • 1 cibuľa
  • petržlen
  • ½ mletého koriandra
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Inštrukcie

Začneme najemno nakrájanou cibuľkou, potom nasekáme petržlenovú vňať. Do veľkej misy dáme mäso, petržlenovú vňať, cibuľu, 1 lyžicu olivového oleja, čierne korenie, 1 lyžičku soli, 1 vajíčko, koriander a ryžu. Všetko premiešajte, kým nezískate hladkú pastu. Potom zmes dáme na 30 minút do chladničky. Akonáhle táto doba uplynie, vyberte mäso a začnite vyrábať stredne veľké fašírky.

Do vriaceho hrnca pridajte 3 šálky vody a potom, čo začne vrieť, jeden po druhom pridajte mäsové guľky. Zakryté varte 25 minút na miernom ohni. Vezmite malú misku a pridajte zvyšné vajcia a potom ich dobre rozšľahajte. Potom na vajíčko pridajte šťavu z citrónov a premiešajte. Pridajte naberačkou trochu vody, v ktorej ste uvarili fašírky a pridajte ju k zmesi vajec a citrónu. Miešajte. Pridávajte vodu asi 4x, kým nebude mať polievka požadovanú hustotu. Potom k polievke pridajte karbonátky. Varte 2 minúty, potom všetko premiešajte a odstavte zo sporáka. Dobrú chuť 😊🍋 https://notacheftv.com/greek-meatballs-and-lemon-soup/

www.naturterapy.sk

naturterapy@gmail.com